У мерії розповіли особливості з'єднання бульварів


У травні в Івано-Франківську планують відновити роботи зі з'єднання Північного та Південного бульварів.

Наразі управління капітального будівництва оголосило тендер на роботи з будівництва Північного бульвару на ділянці від вулиці Бельведерської до вулиці Панаса Мирного. Попередньо вартість робіт складе 49 845 000 гривень. 

Згідно тендерної документації виконати всі роботи  підрядник повинен до 30 червня 2020 року.

Водночас у мерії пояснили, чому вартість робіт наскільки висока та чому передбачено будівництво чотирьох смуг руху.

"Не секрет, що з'єднання Північного та Південного бульварів назрівало давно. Про це говорили мої попередники, але лише тепер вдалося почати втілення амбітного проекту. Я не розказуватиму, скільки труднощів супроводжує цей проект, кожен десь собі розуміє складність такого завдання. Ринок, нерухомість, яку треба викупити, коректура ПКД відповідно до сучасних вимог. Але це проект, про який ми не будемо просто говорити, ми його завершимо", - зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Водночас начальник УКБ Роман Галіпчак пояснює, що дороги, які виходять на Бульвари, Гурика і Володимира Великого мають чотири смуги, рух на ділянці насичений, центр міста і ринок неподалік.

Крім того, передбачені смуги для громадського транспорту, зокрема тролейбусів. Тут готується будівництво нової лінії електространспорту, що з'єднає вулицю Мазепи і Галицьку. Також у проекті є велодоріжки, тротуари.

"Чому така вартість? Варто розуміти, що це не ремонт і навіть не капремонт дороги, а будівництво нової магістралі. Це початкова вартість проекту, після онлайн торгів очікувана ціна знизиться. Непросто втілювати такі амбітні завдання. Проте це той проект, призупинивши який на місяць можна зупинити роботи знову на роки", - йдеться на в повідомленні.

Нагадаємо, про з’єднання Північного і Південного бульварів в Івано-Франківську говорять вже роками. Магістраль "Північ-Південь", що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста. Однак тоді на заваді планам стали "п'яний базар", автостоянка військової частини та будинки які розташовуються в межах майбутньої дороги. 

Сам проект сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ "Проектреконструкція". Натомість тільки  на початку квітня минулого року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ "Івано-ФранківськАвтоДор" з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

Втім тоді на заваді об'єднання бульварів став невеликий МАФ. Торгову будку на перехресті Південого бульвару і Бельведерської оцінили у 250 тисяч гривень, проте власник відмовився його продавати, за таку суму і зажадав 2,5 мільйони. Будівництво дороги довелося відкласти. Вже у серпні минулого року показово почали асфальтувати дорогу, яка мала б з’єднати Північний та Південний бульвари. А на початку жовтня комунальники почали зносити кіоски П'яного базару.

До теми: Коли в Івано-Франківську з'єднають Північний та Південний бульвари

У Франківську починають з’єднювати Північний та Південний бульвари

Квартири, ринок – два бульвари. Що чекає на центр Франківська та скільки це коштує

Таки будуть разом: У Франківську почали роботи з об'єднання бульварів

10 мільйонів та тролейбус: подробиці з’єднання франківських бульварів

У травні планують почати з’єднувати Північний та Південний бульвари