У поліції нарікають, що на Прикарпатті найбільша проблема з ДТП


Минулого року прикарпатці зверталися до поліції 136 861 раз, що на понад дві тисячі більше, ніж у 2018 році.

Про це під час підсумкової прес-конференції за рік повідомив начальник поліції Івано-Франківщини Володимир Голубош, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

У 2019 році було зареєстровано понад сім тисяч злочинів. Втім рівень злочинності вдвічі нижчий, ніж по Україні.

"Втім у нас зросла кількість навмисних вбивств 28 проти 18. Всі вони розкриті. З 12 вчинених розбійних нападів тільки три не розкриті, але незабаром і їх розкриємо. Менше вчинено пограбувань і викрадень авто. Минулого року ми розкрили 29 вбивств, 147 шахрайств, 40 викрадень автотранспорту. Припинено діяльність 7 організованих злочинних груп, які вчинили 58 кримінальних правопорушень. Задокументовано 5 фактів торгівлі людьми. Зареєстровано 23 фактів незаконного позбавлення волі чи викрадення людей", - каже Голубош.

З 20 грудня в Україні заборонений гральний бізнес. За словами очільника обласної поліції, в перші два дні вдалося припинити діяльність 97 гральних закладів, відкриті 4 кримінальні провадження. Двом особам оголосили про підозру.

"Зараз у нас постійно працюють мобільні групи з виявлення гральних закладів. Вчора виявили два приміщення з гральними автоматами. Людей там не було, втім обладнання вилучили",- повідомив головний поліцейський.

Володимир Голубош наголосив, що все ж найбільшою проблемою в області є ДТП.

"За рік поліцейськими складено 63 834 адмінматеріали щодо порушень правил дорожнього руху. На аварійно небезпечних ділянках дороги працюють пристрої Трукам. Завдяки їм було зафіксовано і складено 10 314 постанов про перевищення швидкості. Накладено штрафів на 2 мільйони 808 тисяч гривень. Найчастіші ДТП: наїзд на пішохода, зіткнення автотранспорту, наїзд на перешкоду",- повідомив очільник поліції.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!