У справі вбивства болгарської студентки розшукують свідків


Сьогодні, 6 грудня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд засідання у справі студента з Туркменістану Ельдара Астанова.

Справу розглядає колегія суддів - Руденко, Деркач та Зеленко. Оскільки в останньої закінчились повноваження у справу ввійшов суддя Хоростіль.

Сьогодні до суду із СІЗО доставили підозрюваного, також прибули сторони процесу - прокурор Боровик, захисники підозрюваного та новий перекладач. Водночас на засідання не прийшли свідки. Причина їхньої неявки суду не відомі, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з залу суду.

На початку засідання головуючий суддя зауважив, що новий суддя вже ознайомився з матеріалами справи тож пропонує продовжити слухання, а не починати його з початку. З цим погодилась прокурор та захисники підозрюваного. Повернувшись з нарадчої кімнати суд вирішив продовжити у загальному порядку.

Оскільки місце знаходження свідків не відоме, прокурор пообіцяв забезпечити свідків на наступний раз, втім, де вони можуть знаходитись він не знає і ніякої інформації не має. Відтак, суд переніс засідання на 13 годину 22 січня, а також погоди в дату інших засідань - 10 годину 19 лютого, 10 годину 28 лютого та 10 годину 12 березня.

Окрім того, прокурор продовжити запобіжний захід на 60 днів, оскільки він може переховувались чи впливати на свідків. Водночас захисниця Астанова зауважила, що справу слухають вже рік і весь цей час підозрюваний вже рік перебуває в СІЗО. Відтак вона просила змінити запобіжний захід на більш пом'якшений.

Повернувшись з нарадчої кімнати судді продовжили запобіжний захід.

Як відомо, студентку з Болгарії, що зникла в Івано-Франківську в останній день весни, знайшли мертвою. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 (навмисне вбивство). Поліцейські також затримали ймовірного вбивцю - її хлопця.

Під час обрання запобіжного заходу підозрюваний заявив, що проти присутності преси. Інакше відмовляється давати свідчення. Опісля підозрюваний заявив, що не вбивав дівчину, а знайшов її вже мертвою. У підсумку, Івано-Франківський міський суд виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний оскаржив рішення в апеляційному суді, проте суд залишив рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, подруга повідомила, що дівчина зникла після зустрічі з хлопцем-турком, який часто її бив. Ввечері 12 травня стало відомо, що на Прикарпатті імовірно знайшли тіло зниклої студентки з Болгарії. Наступного дня в поліції повідомили , що тіло дівчини запхали у валізу та втопили в озері. Опісля слідчі розповіли жахливі деталі вбивства студентки з Болгарії.