Вакарчук у Франківську: Обіцяю, що вам за мене не буде соромно


Сьогодні, 14 червня з концертом в рамках передвиборчої кампанії до Івано-Франківська приїхав лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук.

Перед концертом, артист зустрівся з франківцями і пресою та представив їм свою передвиборчу програму.

"Ми йдемо у ВР, щоб змінити стару політику на нову. Для цього потрібно усунути олігархів і змінити судову систему. Депутати мають бути не кастою обраних, а вибраних. Для цього ми ведемо молоду команду. Впевнені, що в нас професійна команда. Ви побачите там активістів, волонтерів та героїв АТО, економістів, іт-шників, лідерів місцевих громад та інших людей, які готові робити нашу країну кращою",- каже Вакарчук.

Артист переконаний, що потрібно відмінити монополії і зменшити вплив олігархів на ЗМІ. Але, за його словами, ці закони будуть не можливими, якщо не привести в порядок судову систему.

"Це буде пакет законів. Щоб не було недоторканих, а антимонопольний працював для всіх. Зараз наші юристи працюють над цим. Тому найбільшим викликом для мене є вміння донести до людей свої щирі наміри і переконати їх дати нам кредит довіри і час на втілення змін. Адже швидких змін не буває",- каже Святослав.

Лідер Океану Ельзи каже, що підтримує реформу децентралізації і вважає, що потрібно віддати владу не в області, а у громади. Наприклад, можливість збирати податки на місцях і використовувати їх для розвитку громад.

Також артист вважає, що в України є один справжній друг - це Україна. І ми завжди маємо це пам'ятати.

"У нас можуть бути партнери, підтримка, але покладатися вона може тільки на себе. Наше щастя у наших руках. Сьогодні було б помилкою не скористатися тим, що Україна є важливим геополітичним партнером Євросоюзу і США. Але ці країни за нас нічого робити не будуть. Не чекайте, що нам хтось просто так зробить. Ми виграємо війну на сході, якщо спочатку виграємо війну з корупцією, олігархами всередині країни і не інакше",- переконаний Вакарчук.

Загалом, якщо пройде в парламент, артист ставить перед собою дві речі: зробити так, щоб всі жили за однаковими правилами і друга, щоб були чесні судді.

"Буде багато труднощів, помилок, бруду. Я не можу обіцяти, що все буде правильно. Обіцяю тільки дві речі: все робити щиро і робити те, за що мені перед вами не буде соромно. Сподіваюся, що колись хтось скаже, що я все зробив правильно",- підсумував Вакарчук.