Водій маршрутки відмовив у проїзді учаснику АТО, бо не мав картки "франківця"


В Івано-Франківську час від часу виникають конфлікти між учасниками АТО та водіями маршруток, які відмовляють їм у праві на безкоштовний проїзд.

Про ще один випадок у мережі Facebook повідомив франківський ветеран АТО Андрій Луценко. За словами чоловіка, його побратима вранці водій 41 маршрутки відмовився везти по УБД.

"Представитись відмовився, мовляв не зобов'язаний. Кричав, що розпорядження мера з 1 квітня не возити по УБД... Хоча до цього "Старий" без проблем доїхав до вокзалу 28 і після ексцессу, без проблем поїхав 25 маршрутом... Тільки що телефонував мені "Старий", він щойно дзвонив в Управління транспорту транспорту і там сказали, що якщо в автобусі вже є три пільговики, пенсіонери...то атошник має платити..", - написав обурений чоловік.

В УТІЗ кореспондентці Бліц-Інфо пояснили, що відповідно до рішення виконкому від 22 березня про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування, з 10.00 год. до 16.00 год. пільгові категорії мають право безкоштовного проїзду без обмежень, до 10.00 год. та після 16.00 год. у кількості 3 пільгових місць.

"Безоплатне перевезення учасників АТО у міському пасажирському транспорті загального користування здійснюється при наявності довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та «Картки іванофранківця», бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України – при наявності посвідчення бійця-добровольця антитерористичної операції, виданого Івано-Франківською обласною радою та «Картки іванофранківця», - йдеться у рішенні.

Втім, згідно домовленості з перевізниками, "Картку франківця" водії зможуть вимагати після 15 квітня.

Тож за словами начальника УТІЗ Олега Ганчака, якщо у маршрутці вже було три пільговики, то водій міг відмовити у безкоштовному перевезенні. Тож тут питання швидше до совісті водія.