"Вони святять зброю сєпарам": Облрада прийняла звернення до СБУ щодо УПЦ МП


Сьгодні, 8 грудня в Івано-Франківську відбувається сесія обласної ради.

Серед іншого депутати розглянули звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Міністерства внутрішніх справ України, Ієрархів Українських Церков та вірян УПЦ МП. А саме, обласні обранці просять Мінінформполітики всебічно доносити інформацію суспільству та розкривати сутність антиукраїнської пропаганди, розкольницької діяльності УПЦ МП. Натомість від Служби безпеки вимагають перевірити ймовірну причетність священнослужителів УПЦ МП до співпраці з ФСБ.

"Вони святять зброю сепарам, які потім вбивають наших хлопців на війні. Тому ми повинні дати собі звіт. Можливо саме з нашої області почнеться ця хвиля, коли кожна область прийме таке рішення. Ми бачимо Коломию де привозять тітушок і вони заважають, щоб УГКЦ зайшла в свій храм на який смає документи. Тому нам потрібно приділити належну увагу і підтримку цьому питанню", - звернувся депутат облради від Свободи Василь Попович. 

У свою чергу голова профільної комісії Юрій Черневий зауважив, що це звернення виважене і справедливе, особливо враховуючи ті зміни, які днями пройшли в Росії щодо статусу цієї церкви.

Нагадаємо, найгарячіший церковний конфлікт з вірянами московського патріархату розгорівся в Коломиї, дійшло навіть до бійки

Як відомо, 4 червня у Коломиї опечатали церкву Московського патріархату через конфлікт, який розпочався 4 червня між громадами Української греко-католицької церкви і Української православної церкви (Московського патріархату). Представники громадськості вимагала вийти з-під юрисдикції Московського патріархату і перейти у підпорядкування Київського. З цього приводу на території храму провели збори, де голосуванням прийняли рішення за перехід.  Після цього невідомі молодики пригрозили кіборгу розправою через церковний конфлікт у Коломиї.

Прихожани церкви Московського патріархату рішення поліції оскаржили в Івано-Франківському суді й 4-го жовтня справу частково виграли. 18 жовтня капелани УГКЦ разом з віряними відчинили опечатані двері храму, ввійшли досередини й відправили Службу Божу. А вже 22 жовтня дійшло до штовханини.

До теми: Ікони російського царя та президента України у пеклі знайшли у прикарпатському храмі

Московський патріархат знищив національну пам'ятку архітектури на Прикарпатті

Біля Благовіщенської церкви у Коломиї розбили намети: Що там відбувається?

Прикарпатський капелан: Нині кожен має визначитися з ким він - своїм народом чи московською церквою

На Городенківщині Московський патріархат не хоче віддавати церкву