"Я повний профан в економіці": у мережі з'явилася прослушка наради Гончарука


У мережі з'явилася інформація, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук начебто написав заяву про звільнення. Опублікована також прослушка, де прем'єр визнає, що не компетентний в економічних питаннях.

Повідомлення про заяву Гончарука про відставку з'явилося на телеграм-каналі, наближеному до Банкової. Автор посилається на джерело в Офісі президента, пише УП

В опублікованих записах голоси схожі на голоси Гончарука, заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової та міністерки фінансів Оксани Маркарової.

Всі учасники говорять російською мовою.

Гончарук зокрема каже, що "повний профан в економіці".

Журналісти звернулися до пресслужби Гончарука і спробувала зв'язатися з Маркаровою. На повідомлення ніде не відповідають.

У Нацбанку від коментарів відмовилися.

За даними УП, 13 січня в Офісі президента відбулася велика апаратна нарада за участі усього керівництва ОП, Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Гончарука і його уряд звітували перед президентом. За словами очевидців, Гончарук повідомив, що Кабмін виконав близько 80% завдань, які йому поставили в ОПУ.

На нараді не обговорювали ротацію в Кабміні.

Водночас пресслужба Кабінету Міністрів не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. 

Інформація щодо заяви про відставку не відповідає дійсності.

Невдовзі у мережу злили другу частину прослушки. У записі нібито беруть участь, крім Гончарука, Рожкової та Маркарової, міністр Тимофій Милованов, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб та заступниця очільника Офісу президента Юлія Ковалів.

Ковалів повідомила журналістам, що на записі не її голос: "На аудіо не я. На цій нараді мене не було".