З Івано-Франківська депортують двох екс-студентів з Камеруну


Колишні студенти з Камеруну порушили українське міграційне законодавство, не виїхавши після навчання за межі України у визначений для цього період.

А відтак за позовом УДМС України в Івано-Франківській області адміністративний суд постановив примусово видворити цих осіб з України з забороною про в’їзд на 5 років. Найближчої суботи працівники міграційної служби мають забезпечити виконання судового рішення, доправивши двох камерунців до летовища для їх відправлення до країни походження. Про це пише прес-служба УДМС України в Івано-Франківській області.

До слова, за останній час міграційники Івано-Франківщини не вперше виконують місію примусового видворення іноземців-правопорушників. Упродовж березня-початку квітня внаслідок проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» на території Прикарпаття виявлено 90 порушників законодавства про правовий статус іноземців, у тому числі, 38 осіб – класичних за визначенням нелегальних мігрантів. Тобто тих, які порушили термін перебування в Україні, окремі проживали за підробленими документами, ще інші ухилялися від виконання рішення суду про примусове повернення на свою батьківщину. Зокрема, найчастіше йдеться про громадян Нігеріі, Камеруну, Індіі, Пакистану, Азербайджану, Грузії.

Таким чином стосовно 16 іноземних громадян прийнято рішення про заборону подальшого в’їзду на територію України. Крім того, за вчинення адміністративних правопорушень громадяни-іноземці сплатили штрафи на загальну суму 110 тисяч гривень, які надійшли до державного бюджету.