Загублених прикарпатських дітей шукатимуть за допомогою мобільних


Сьогодні, 31 жовтня в Івано-Франківську презентували спільний проект ПрАТ«Київстар» і Національної поліції України «Пошук дітей».

За словами начальника Управління ювенальної превенції ДПД НПУ Лариси Зуб, це допоміжний елемент у пошуку дітей. Втім, шукати так будуть не всіх дітей, рішення буде приймати слідчий і працівник превенції.

"SMS-повідомлення будуть надсилатися абонентам, які знаходяться в трикілометровій зоні від місця зникнення дитини. Буде посилання на прикмети дитини, обставини її зникнення. Коли дитину знайдуть всім прийде сповіщення з подякою за участь в пошуках. Це може статися з будь-якою дитиною",- пояснює Лариса Зуб.

У свою чергу начальник Управління ювенальної превенції Прикарпаття Алла Бойчук зауважила, що на Прикарпатті розшукані всі зниклі діти.

Як розповіла PR-менеджер "Київстар" у Західному регіоні Олександра Гнатик, в проекті вже залучені 20 областей і місто Київ.

"За результатами діяльності, за 15 місяців співпраці було 111 розсилок і всі дітки знайдені. Протягом 30 хвилин ті абоненти, які були активні в мережі отримають sms з посиланням на фейсбук сторінку де є інформація про дитину, її опис і фото",- пояснила представниця компанії.