Зеленський сказав нардепу Іванчуку знайти 175 млн на дорогу у Космачі. Не з бюджету


Президент України Володимир Зеленський під час візиту на Прикарпаття звернувся до народного депутата Андрія Іванчука з проханням відремонтувати дороги у Космачі.

За словами глави держави, до нього з такою проблемою звернувся вихідець з Космача, який зараз проживає в Києві, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Мені доповіли, що в селі від 91 року не ремонтували дорогу. Яка ціна питання? Скільки на це треба?", - поцікався Зеленський. 

На це сільський голова Космача повідомив, що мова йде про ремонт 15 кілометрів дороги, що вартуватиме 175 мільйонів гривень.

Тоді президент звернувся до народного депутата Андрія Іванчука.

"От ви зря сюди прийшли. Ви ж місцевий, правильно? Знайдіть 175 мільйонів на ту дорогу. Не з бюджету, там все було затверджено раніше і грошей нема. Та й ви тепер від бюджету відрізані. Але ви ж можете й так ці гроші знайти, правда? Це чоловіче питання. Вже до ранку можете знайти 175 мільйонів і допомогти, правильно?"- звернувся Зеленський. 

Андрій Іванчук зауважив, що це не його округ, але спробує допомогти.

"На моєму окрузі є місто Городенка, яка теж без доріг. І це районний центр. Така ж ситуація у багатьох селах мого округу - Коломийського і Городенківського районів", - відповів Іванчук. 

"Ну ви ж мені обіцяєте? Аби не так, що ми тут поговорили і забули. Я ваші телефони дам людям, вони вам спокою не дадуть", - звернувся Зеленський.

Зал на це вибухнув сміхом. А Іванчук пообіцяв, що разом з нардепом від округу гроші на дорогу знайде.

Як відомо, самовисуванець Андрій Іванчук вдруге став нардепом у виборчому окрузі №88 (місто Коломия, Городенківський район, частина Коломийського району). Натомість село Космач належить до округу №89, де перемогу здобув Володимир Тимофійчук - висуванець «Слуги народу».

Головне фото Ігор Ткач.

До теми: Президент офіційно призначив головою Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля

Зеленський у Франківську: Хочу, щоб тут був сучасний аеропорт