Знайди час для себе: Франківок запрошують безкоштовно перевірити своє здоров'я


Сьогодні, 14 травня в Івано-Франківську відбулась презентація для громадськості медичної програми задля збереження здоров’я жінок «Дій сьогодні».

З 14 травня до 14 червня в Івано-Франківську стартує кампанія безкоштовної перевірки здоров'я жінок, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Місяць травень це місяць коли все народжується і саме цього місця кожна жінка має подумати про своє здоров'я і не тільки тоді, коли щось турбує. Тож міська рада з управлінням охорони здоров'я готова запропонувати безкоштовний огляд для жінок у п'яти поліклініках, двох консультаціях та одному медичному центрі", - каже секретар міськради Оксана Савчук.

Тож усіх жінок міста незалежно від віку, запрошують прийти в поліклініки щодня, з 8.00 до 13.00 години і перевірити своє здоров'я.

"Зробіть крок до свого здорового майбутнього. В будь-якій поліклініці чи жіночій консультації без попереднього запису можна пройти безкоштовний огляд та отримати картку здоров'я. Це дуже необхідна річ, адже у Франківську багато жінок не мають фінансової можливості чи часу подбати про своє здоров'я", - каже секретар. 

Кожна жінка зможе отримати безкоштовний загальний аналіз крові з розшифруванням та огляд гінеколога. У разі необхідності за додатковими консультаціями лікарів жінка зможе проти УЗД, кольпоскопію та мамограф.

За словами начальника управління здоров'я Марії Бойко, у нас жінки доглядають за своєю зовнішністю, а от піти до лікаря не знаходять часу.

"Статистика говорить, що тільки за три місяці у нас виявлено 9 випадків раку у жінок і ще 6 підозр. Це велика проблема. Сподіваюся, що цей проект приверне увагу жінок до себе і свого здоров'я. Ми постаралися зробити так, щоб це було зручно жінці, щоб вона не стояла у чергах, не ходила по кабінетах, а в одному кабінеті отримала всю медичну допомогу. Якщо є потреба направити жінку на додаткові дослідження, то їй одразу нададуть направлення. Щоб вона вийшла з кабінету з карткою здоровя де буде вся необхідна інформація і її чекали у тому закладі, де вона має пройти необхідне обстеження", - пояснює Бойко.