Зв'язали та погрожували: На Богородчанщині чоловіки пограбували будинок жінки


У четвертому випуску програми «Прокуратура про резонанс в деталях» розповіли історію пограбування, де втягнули в небезпечну авантюру навіть неповнолітнього.

Четверо друзів вирішили здобути легких грошей. Один зі зловмисників дізнався, що мешканець села на Богородчанщині зберігає вдома значну суму коштів. Тоді у них виник план: виманити свою жертву з дому до райцентру, щоб за відсутності господаря «обчистити» його будинок, йдеться в сюжеті Прокуратури Івано-Франківської області.

“Подія мала місце 7 лютого 2016 року в селі Горохолино Богородчанського району. Звернувся мешканець з приводу нападу на його житловий будинок. За час його відсутності, група осіб проникла до оселі, зв’язавши дружину, заволоділи грошовими коштами в сумі близько 3 тисяч доларів. При цьому застосовували фізичне насильство. Погрожували вогнепальною зброєю”, – каже Ігор Орищенко, прокурор відділу прокуратури області. 

Зловмисники ретельно спланували свій злочин. Кожному прописали роль: хто і як виманить жертву, а кому доведеться обшукувати помешкання.

Задзвонив дзвінок, запропонували зустрітися в Богородчанах. Я погодився, поїхав. Приїхавши на місце, зателефонував, але їхній телефон був вимкнений. Побачив на своєму пропущений від дружини. Але вона на мої дзвінки не відповідала. І я поїхав додому”, – розповів потерпілий.

Чоловік встановив, що до нападу на його дружину причетний син його товариша. З яким вони дружили сім’ями.

Як тільки господар покинув помешкання, злочинець подав своїм товаришам сигнал – діяти. Молодики безцеремонно увірвалися в будинок жертви. Погрожуючи пістолетом, почали вимагали від жінки віддати гроші.

У цей час потерпілий прибув на зустріч з «клієнтом» в Богородчани. Телефонував йому та на іншому кінці слухавки було чутно тільки короткі гудки. Чоловік запідозрив недобре, ще й телефон дружини уперто мовчав. І тут дзвінок. Телефонувала сестра – «в тебе вдома біда», мовила жінка.

Детальніше: 

Нагадаємо, у першому випуску "Прокуратура про резонанс в деталях" розповідалось про викрадення 16-річної школярки у селі Виноград на Івано-Франківщині. Другий розповідав про низку цинічних злочинів, які були вчиненні злочинним угрупуванням. Третя програма розповідала про стоматолога-різника, який розчленував своїх жертв.