Лайка та погрози: З'явилося аудіо "спілкування" поліцейських з підлітками у франківському відділку


В середу, 3 червня в обласну поліцію звернувся мешканець Івано-Фраківська Владислав Сукенник зі скаргою на дії правоохоронців. За словами чоловіка, поліцейські міського відділку поліції принижували його сина з товаришем та погрожували фізичною розправою.

В обласній поліції це назвали "нетактовним спілкуванням" та розпочали службове розслідування, пише Бліц-Інфо. Очільник Нацполіції Володимир Голубош запевнив, що винних покарають, а поліція негайно реагуватиме на кожне звернення громадян щодо неналежної поведінки поліцейських як службі, так і в побуті.

Варто зауважити, що батько одного з хлопців передав журналістам Галки аудіозапис розмови та розповів, що ж трапилося у відділку. 

За словами Владислава Сукенника, близько 19 години 30 травня сина та його товариша затримали двоє працівників поліції. Нібито через те, що хлопці бились між собою на вулиці Бельведерській. Їх доставили у міський відділ. Хоча хлопці запевняли, що не билися, а сперечалися і жартома імітували бійку та не мають претензій один до одного, на них вирішили скласти адмінматеріали – бо ті порушували спокій у громадському місці. Та методи "спілкування" шокувало юнаків та їх рідних - поліцейські грубо лаялися та всіляко принижували затриманих.

Втім, одному із хлопців вдалося записати цю "розмову" на телефон. Прикметно, що батькові так і не вдалося з'ясувати, хто спілкувався з його сином

Водночас сьогодні, 4 червня заступник начальника поліції Остап Білейчук повідомив, що цих працівників звільнять.

"До нас звернувся чоловік і надав аудіозапис розмови. Ми його прослухали і встановили хто говорить на записі. Ці поліцейські працюють вже понад 10 років. Відразу керівництво ГУ НП в області ініціювало службове розслідування, в ході якого було з'ясовано всі обставини. Матеріали розслідування будуть передані в прокуратуру", - запевнив Білейчук. 

У пресслужбі обласної поліції наголосили, що на даний час двох поліцейських, які безпосередньо спілкувалися відсторонено від виконанання службових обов’язків на період проведення службового розслідування.

"Також в період службового розслідування будуть встановлюватись й інші поліцейські, які перебували у відділку та могли бачити інцидент. В міському відділу поліцейські склали на молодиків протоколи за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) і 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді). Оскільки побачили ці правопорушення біля міського відділу. На даний час триває службова перевірка і ми встановлюємо всі порушення, які були з боку поліцейських. Після закінчення розслідування ми повідомимо результат. Чи брали відбитки пальців, чи фотографували їх - встановлюємо. Та навіть при таких порушеннях це не робиться", - кажуть в пресслужбі. 

До теми: У Франківську розпочали службове розслідування через нетактовну поведінку поліцейських

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!