15 нардепів з "Слуги народу" прибули на Франківщину, аби "захистити права виборців"


Минулої ночі народні депутати від фракції «Слуги Народу» приїхали до Львова, звідки вирушать на Івано-Франківщину. Мета - з’ясувати ситуацію з підрахунком голосів у 87-му виборчому окрузі, де в неділю відбулися довибори у парламент.

Про це повідомили у пресслужбі партії, передає Бліц-Інфо.

У партії кажуть, що прибули на Франківщину через зупинку підрахунку голосів через "численні порушення на виборчих дільницях, а також були фальшиві повідомлення про «мінування» виборчої комісії".

"Слуга Народу" вбачає в цьому можливий зрив або перешкоджання виборчому процесу певними політичними опонентами. Саме тому народні депутати повинні захистити право громадян на вільний вибір своїх представників у Верховній Раді України, що гарантовано українцям Конституцією та законами України. А також повернути ситуацію у правове поле", - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, Окружна виборча комісія опрацювала лише 67% протоколів із дільничних виборчих комісій. Далі їхня робота була тимчасово припинена, адже голова та кілька членів виборчої комісії зникли. Вчора ЦВК замінила голову ОВК №87 та трьох членів комісії, але роботу станом на ранок 31 березня комісія так і не відновила. 

Як ми писали раніше, екзит-пол та паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів показав, що на виборах з відривом у 198 голосів перемагає Олександр Шевченко (За майбутнє). Свободівець Руслан Кошулинський - другий. Втім, у штабі висуванець від "Слуг народу" Василя Вірастюка заявили, що перемога за їхнім кандидатом, не представивши даних паралельного підрахунку голосів. Тим часом ЦВК опрацювала 67% протоколів, лідирує Вірастюк. Далі підрахунок зупинився, оскільки ОВК відправила на перерахунок результати 14 ДВК. 

Олександр Шевченко закликав президента із закликом розблокувати роботу ОВК та вплинути на "Слуг народу", які затягують підрахунок голосів.

 Руслан Кошулинський закликав визнати результати виборів на 87 окрузі недійсними і оголосити перевибори.