9 та 3 роки: Засудили винних в аварії, де загинули білоруські туристи


9 та 3 роки позбавлення волі за ДТП, у якій загинули й травмувалися білоруські туристи – на Прикарпатті засуджено водія та організатора поїздки

За публічного обвинувачення Івано-Франківської обласної прокуратури вироком суду водія та організатора поїздки туристів визнано винними у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої троє людей загинули та п’ятеро – отримали тілесні ушкодження, інформує пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

Водія засуджено до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки, а організатора – до 3 років позбавлення волі. Вироком суду також частково задоволено цивільні позови потерпілих на загальну суму понад 2 млн грн.

Прокурори в суді довели, що у травні 2019 року водій ГАЗ-66, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не врахував дорожньої обстановки та стану транспорту, не справився з керуванням і допустив перекидання автомобіля з берега в русло ріки Чорний Черемош, що спричинило загибель трьох та травмування п’ятьох туристів із Білорусії.

При цьому організатор  поїздки допустив перевезення туристів на автомобілі із грубим порушенням правил експлуатації транспорту, розмістивши в ньому 23 пасажирів.

Примітка: вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!