Актори із Киргизстану у Франківську зіграють виставу про війну


Перформативна вистава “Акорд” відбудеться вперше в Івано-Франківську та шести інших містах України до Міжнародного Дня Миру 2021.

Виставу покажуть актори киргизького культурного центру “КУДУК”, які планують проїхати зі своїм перформансом 5000 кілометрів країною, йдеться на сторінці події.

Тепла вистава в прямому сенсі - актори випікають свій національний хліб у спеціальній пічці, тандирі, адже це символічна згадка про те, як під час війни у Таджикистані люди не мали доступу навіть до хліба.

“Насправді це ніколи не війна культур, це не війна народів”, - каже Діана Рахманова, художниця, авторка та головна героїня перформансу.

Діана народилась у Таджикистані і через війну втратила свій дім, сім'ю, любов, бо виросла в дитячому будинку, як і десятки тисяч інших дітей, які втратили своїх батьків. Після тривалого переосмислення вона поставила свою першу виставу, щоб розповісти людям про цінність миру з перших вуст - від героїв, які пережили і прожили війну з її травмами та відбитками.

Де: Промприлад, Цех “Парасолька”

Коли: 18:00, 16 вересня

Також в Івано-Франківську 23 вересня та ще в 11 українських містах відбудуться діалогові акції під відкритим небом. За спільним столом зберуться громадські активістки, ветеранки АТО/ООС, переселенці, представниці місцевих органів влади, небайдужі мешканці міст. Організують діалоги мережа громадських ініціатив та окремі активні громадяни, що розбудовують демократичне суспільство в Україні.

Де: Івано-Франківськ, вул. Шпитальна

Коли: 23 вересня, час уточнять на сторінці згодом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!