Американська компанія готова профінансувати створення на базі ІФНТУНГ нового факультету


Американці готові профінансувати створення на базі Івано-Франківського національного університету нафти і газу нового факультету.

Про це розповів у вівторок Міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький, який відвідав Івано-Франківськ і взяв участь у роботі 23-ї сесії Івано-Франківської обласної ради. З його слів, факультет готуватиме фахівців із видобутку вуглеводнів із альтернативних джерел. Профінансувати створення такого факультету зголосилася американська нафтогазовидобувна компанія «Шеврон», повідомляє БРІЗ

Щоправда можливим це б стало лише за умови підписання Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська», проект якої наразі не хочуть погоджувати депутати Івано-Франківської облради.

Нагадаємо, про плани щодо створення ще одного факультету в ІФНТУНГ – того, що готував би фахівців з екології людини, - днями говорив під впливом побаченого в університеті канадської провінції Альберта голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.