Аркан з Ковалівкою включили до нематеріальної культурної спадщини України


Про це в мережі повідомив начальник відділу туризму Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

За його словами, на основі рекомендацій Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики від 5 серпня № 2008 танець аркан з Ковалівкою в Печеніжинській ОТГ включено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

"Включення аркану з Ковалівкою стало можливим завдяки співпраці Відділу культури і туризму Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області, Публічної бібліотеки імені Володимира Грабовецького, Народного дому с. Слобода, Будинку культури смт. Печеніжин, Бібліотеки-філії с. Княждвір та носіїв елемента нематеріальної культурної спадщини – поводирів танцю", - написав Передерко.

Читайте також: Овеча бринза стала першим продуктом України, що здобув визнання у Європі та отримав марку географічного зазначення.

Як відомо, 12 грудня минулого року у Боготі (Колумбія) косівську мальовану кераміку внесли до Репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства. Також у цьому списку є гуцульська писанка. Окрім того, гуцульську коляду і плєс можуть внести у список спадщини ЮНЕСКО.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!