«Близько 280 мільйонів гривень змогли залучити в округ», – Едуард Прощук про рік депутатської діяльності


За рік діяльності у Верховній Раді в складі Екологічного комітету депутат від Івано-Франківщини Едурард Прощук виступив співавтором 38-ми законопроектів. Також за цей час депутатові вдалося залучити в округ близько 280 мільйонів гривень.

Серед важливих законопроєктів, як зазначає Едуард Прощук, законопроєкт «Про розподіл коштів між громадами та центральними органами влади» перебуває на розгляді Верховної Ради і вже пройшов перше читання: «Це закон, який закріпить кошти на місцях, які від районів будуть спрямовані об’єднаним територіальним громадам».  

Депутат відзначив, що питання Домбровського кар’єру вдалося вивести на фаховий рівень, об’єднавши політиків, експертів, екологів, фахівців із Національного Університету нафти і газу: «Ми залучили науковців та експертів, прийняли рішення про запровадження постійного моніторингу і спрямували його в уряд. Очікуємо, що у бюджеті 2021 року будуть закладені на це кошти. Всі розуміють, що Домбровський кар’єр – це питання транскордонної техногенної загрози й загрози втрати питної води не лише в регіоні».

Також у низці прийнятих Верховною Радою – законопроєкти й ініціативи, до яких долучився Едуард Прощук, зокрема що стосуються проблеми управління відходами, вільного доступу громадян до біоресурсів, припинення рубки лісів на схилах Карпат, інвентаризації лісів, впровадження стратегії протипаводкових заходів.

Окремо вдалося залучили в округ близько 280 мільйонів гривень.

«Понад 250 мільйонів гривень залучили для ремонту доріг та мостів у наших районах. Зараз левова частка цього ресурсу вже освоєна і вже впроваджено низку проєктів. Ще понад 25 мільйонів гривень – на розвиток соціальної інфраструктури та придбання обладнання для лікарень. Зокрема з Державного Фонду Регіонального розвитку залучили 15 мільйонів гривень на важливі проекти: прибудову спорткомплексу в селі Новиця Калуського району та завершення будівництва школи в селі Боднарів. Зараз там учні навчаються у зовсім непристосованих для навчання приміщеннях», – коментує Прощук.

Довідка:                                                                

Едуард Прощук – народний депутат України дев’ятого демократичного скликання від 85 виборчого округу (Калуський, Рогатинський район та частина Галицького). Член екологічного комітету та підкомітетів з питань поводження з відходами, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та з питань охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів. Президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області, з 2018 року – віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!