Бої у Вовчанську: російські війська вже кілька місяців заблоковані на агрегатному заводі


Сили оборони вже кілька місяців тримають заблокованими російські війська на агрегатному заводі у Вовчанську на Харківщині.

Про це в етері національного телемаратону заявив речник оперативно-тактичного угруповання «Харків» Віталій Саранцев, пише Громадське.

За його даними, спочатку там перебували близько 40 військових. Саранцев зазначає, що є загиблі й поранені. Точної кількості заблокованих російських військових речник не назвав «з певних міркувань».

Саранцев також розповів, що для логістики росіяни продовжують використовувати здебільшого безпілотники, зокрема і на території агрегатного заводу. Речник ОТУ «Харків» також відзначив, що з початку наступу на Курську область російські війська не забрали свої підрозділи з півночі Харківщини, але зменшили використання авіації.

За даними ОТУ «Харків», ситуація на півночі Харківщини залишається напруженою. Сили оборони продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони.

Так, упродовж минулої доби тут відбулися 3 бойових зіткнення. Окрім того, окупанти завдали 21 удару дронами-камікадзе та 401 раз обстріляли позиції ЗСУ. Тактичну авіацію окупанти залучили 4 рази, використавши 4 КАБи та 14 некерованих авіаційних ракет. 

Втрати ворога за минулу добу становлять 94 людини — в цю кількість враховано убитих та поранених. Також на цьому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 82 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема:

1 танк;

2 артилерійські системи;

17 автомобілів;

7 одиниць спеціальної техніки;

55 БпЛА.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!