Буковель відкриває сезон 10 грудня – кому дозволять кататися


На Прикарпатті гірськолижний курорт «Буковель» відкриє зимовий сезон 10 грудня без розважальних заходів.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ГК «Буковель».

«10 грудня у нас запрацюють більшість витягів і так відкриється зимовий сезон. Розважальних заходів ми не планували через карантинні обмеження. Очікуємо, що сезон буде вдалим», - зазначили в пресслужбі.

Адміністрація курорту не виключає, що гостям Буковелю видаватимуть спеціальні наліпки для того, щоб верифікувати туриста і не перевіряти у нього щоразу COVID-сертифікат. Такі наліпки розробили для роботи Буковелю у червоній зоні епіднебезепеки. Їх видаватимуть при поселенні гостей у готель. А на витягах ці наліпки дозволять уникнути черг, які б могли виникнути при перевірці COVID-документів. Адже кататись дозволять туристам, які мають два щеплення від коронавірусу або негативний ПЛР-тест. Відтак на території курорту обіцяють розгорнути кілька пунктів тестування.

«Наразі Прикарпаття вийшло з червоної у жовту зону і ми очікуємо роз’яснення щодо запровадження таких заходів», - зауважили у пресслужбі Буковелю.

За їхньою інформацією, поки тут працює лише оглядовий витяг. 10 грудня на Буковелі запрацюють дитячі майданчики, Лижна школа та траси 1С; 2С; переїзд В; 3А; 5А; 5В; переїзд D; 12B; 7A; 9A. Ще три гірськолижні траси додатково відкриють 11 грудня.

У Буковелі зауважили, що на грудень туристи забронювали 90% номерів у готелях курорту, у січні - майже 100% номерів.

Усі працівники курорту повністю вакциновані від COVID-19.

Раніше відкриття зимового сезону на Буковелі супроводжувалось гучними фестивалями, тематичними вечірками та майстер-класами.

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України, частка якого (підйомники, готелі, земля) належить державі. Розташований неподалік села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. На курорті працюють 17 витягів, лижна школа, пункти прокату спорядження, 75 км гірськолижних трас обладнані сніговими гарматами.

Зимовий сезон тут може тривати з листопада до квітня.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!