Через хворобу 11-річний хлопчик з Прикарпаття вперше сяде за парту


Спеціалісти львівської дитячої лікарні святого Миколая провели реконструкцію кишківника хлопчику з Івано-Франківщини, який після боротьби з онкохворобою 6 років страждав від її наслідків.

11-річний Святослав Писар нарешті піде на свято першого дзвоника та вперше сяде за шкільну парту. Вже як п’ятикласник. Про це повідомили на facebook-сторінці медзакладу.

Всю початкову школу хлопчик провів за індивідуальними уроками або в лікарняних палатах, або ж удома. Все через недугу. 5 років тому франківські медики виявили у Святославчика злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур.

Після тривалої хіміотерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми – колостому та уростому. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі. Зі стомами Святославчик прожив цілих 5 років.

А нещодавно мама хлопчика натрапила на історію одного з пацієнтів лікарні святого Миколая, якому успішно виконали реконструкцію кишківника. Жінка ухопилася за шанс позбавити сина бодай однієї стоми та звернулася до наших спеціалістів.

Вони взялися ретельно обстежувати дитину. Пацієнту виконали відеоендоскопію, біопсію слизової та дослідили мікрофлору.  А також зробили КТ, аби переконатися що маленький пацієнт і справді перебуває в ремісії.

“Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу”, – розповідає про хід втручання Олександр Калінчук, хірург, медичний директор лікарні святого Миколая.

Операція тривала 4 години і минула успішно. Святославчик вже поїхав додому. Там він відновлюється та готується за кілька днів почути свій перший в житті дзвоник на урок.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!