Через ремонтні роботи кілька сіл на Надвірнянщині залишаться без світла


Прикраапття обленерго повідомило про планове відключення світла в декількох населених пунктах Надвірнянщини.

У зв’язку із ремонтними роботами у п’ятницю, 30 липня з 8:00 до 17:00 буде відсутнє електропостачання:

- у мешканців м. Надвірна на вулицях Соборна, Шевченка, Лисенка, Комарова, Стефаника, Чайковського, Шкрумеляка.

- у мешканців с. Стримба, с. Лоєва, с. Зелена, с. Черник, с. Максимець, с. Бистриця, частково с. Битків, с. Пасічна.

Знеструмлення проводитимуть для завершення капітального ремонту підстанції 110/35/6 кВ «Надвірна», частина підвісної ізоляції якої виконана із застарілого та ненадійного фарфору в 60-их роках минулого століття. Для підвищення надійності та грозостійкості мереж у компанії прийнято рішення повністю замінити фарфорову ізоляцію на скляну, адже підстанція «Надвірна» є важливою ланкою електромережі, вона живить практично усю південну частину області, включно із гірськими регіонами. 29 червня енергетики провели перший етап заміни ізоляції на підстанції, а 30 липня проведуть завершальні роботи.

За словами енергетиків, це складна і небезпечна робота, щоб довести її до ладу, потрібно знеструмити підстанцію на декілька годин, оскільки проводи, на яких розміщена ізоляція на кількох прогонах, перехрещені між собою, а проводити ремонт можна лише на повністю знеструмленому електрообладнанні.

Деякі населені пункти вдасться перезаживити від інших підстанцій, але деякі таки доведеться вимкнути, тому АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до надвірнянців з проханням з розумінням поставитись до вимушених планових вимкнень та врахувати їх у своїх робочих та побутових планах. В компанії кажуть, що завдяки запланованому ремонту, в будинки споживачів подаватиметься надійна електроенергія, більш витривала за різних погодних умов та стійкіша до аварій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!