Чиновники досі не отримали документи на повернення землі, яку присвоїв Халаменда


Бюрократизація державних інституцій та загальмована робота Укрпошти загрожує виконанню рішення суду, яке зобов’язує кримінального елемента Ігора Халаменду повернути в державну власність 3 гектари землі лісового фонду

Заступник прокурора Івано-Франківської області, захищаючи інтереси держави, роками відстоює в судах свій позов до Ігоря Халаменди, відомого в бандитських колах на прізвисько Бура, пише Правда.ІФ.

Нещодавно адвокати Халаменди отримали нищівну поразку в Апеляційному суді Івано-Франківської області. Представники Феміди підтвердили законність рішення Тисменицького районного суду, яке зобов‘язує Буру повернути в державну власність 3 гектари землі лісового фонду, демонтувати кам‘яну огорожу та звільнити ділянку, захоплену ним наприкінці 2000-х років. Рішення вступило в законну силу 30 червня.

Тепер прокуратура Івано-Франківської області отримала усі можливості для старту відкриття виконавчого провадження та контролю процесу його виконання.

«ЗГІДНО З РІШЕННЯМ ПІДПРИЄМЕЦЬ ПОВИНЕН УСУНУТИ КОРИСТУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ ДІЛЯНКАМИ ЛІСОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПРИРОДОЗАПОВІДНОГО ФОНДУ, ЯКІ РОЗТАШОВАНІ У СЕЛІ РИБНЕ. ВПРОДОВЖ 5 ДНІВ ПІСЛЯ НАБРАННЯ ЗАКОННОЇ СИЛИ ЦИМ РІШЕННЯ ВОНО НАПРАВЛЯЄТЬСЯ ДО СУДУ ПЕРШОЇ ІНСТАНЦІЇ. ПРОКУРАТУРА ГОТУЄ ЗАПИТ ПРО ВИДАЧУ ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ТА СКЕРОВУЄ В СУД ПЕРШОЇ ІНСТАНЦІЇ, ЯКІ ВИДАЮТЬ ВИКОНАВЧИЙ ЛИСТ. НАДАЛІ МИ ВЖИВАЄМО ЗАХОДИ ДЛЯ ЗВЕРНЕННЯ ЦЬОГО ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ДО ВИКОНАННЯ ТА ДАЛІ ВЖЕ РОБОТА ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ, ЯКІ МАЮТЬ СВІЙ АРСЕНАЛ ЗАСОБІВ, ЩОБ ДАНЕ РІШЕННЯ БУЛО ВИКОНАНО», – ПОВІДОМИЛИ КОМЕНТАРЕМ В ПРЕС-СЛУЖБІ ПРОКУРАТУРИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 2 ЛИПНЯ.

Та лист із запитом від прокуратури станом на п‘ятницю, 10 липня, так і не надійшов. Про це в коментарі повідомили в Тисменицькому районному суді.

В обласному управлінні юстиції підтвердили відсутність документу, який дає старт виконавчому провадженню та зауважили, що поки не можуть коментувати рішення без отримання відповідних документів.

Натомість сам Ігор Халаменда не спішить повертати захоплену землю у власність лісгоспу. А його команда юристів усіляко намагається затягнути виконання рішення суду.

Тож виконавче провадження, яке зобов’язує Буру повернути ліс у власність держави, загрожує розтягнутися в часі через ланцюг бюрократичних процедур.

Проте точно відомо одне: рано чи пізно огорожа довкола 3 гектарів лісу в урочищі «Рибне» таки знесуть, а державна земля повернеться законному власнику – лісовому господарству.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!