Чому варто приїхати в жовтні на Прикарпаття


У жовтні на Прикарпатті пройде декілька цікавих фестивалів, тож ви просто зобов'язані відвідати хоча б один з них, щоб ця осінь була незабутньою..

Карантин дуже вплинув на фестивалі і свята, які мали відбутися цього року на Прикарпатті. Деякі фестивалі скасували чи будуть проводити наступного року, а деякі перенесли на осінь. Тож у жовтні Прикарпаття запрошує туристів на три цікаві фестивалі і свята. Тут гості нашого краю зможуть повеселитися, зробити гарні фото та отримати незабутні враження.

Кореспондентка Бліц-Інфо підготувала для читачів інформацію про найцікавіші заходи, які відбудуться вже незабаром, та які ви не можете проґавити. Тож збирайте валізи, замовляйте квитки і вперед до незабутніх вражень. 

Політати на "Святі Неба"

Отож, розпочнемо з традиційного фестивалю "Свято Неба:meeting friends", який відбудеться 4 жовтня. Фестиваль проведуть у селі Ісаків або Одаїв Тлумацького району. Місце проведення залежить від напрямку вітру і його організатори повідомлять за кілька днів перед заходом. 

Свято Неба - це свято для тих, хто захоплюється польотами парапланеристів та дельтапланеристів над Дністровським каньйоном, літав чи бажає політати в тандемі з професійним інструктором, сам літає і є любителем чи спортсменом або, просто, любить небо.

Свято Неба

Минулого року фестиваль відбувався у форматі «Eco-Active life Style» - простір під відкритим небом, де говорили про екологію, збереження навколишнього середовища (особливо про Дністер з можливим будівництвом каскаду із 6 ГЕС, карпатські річки та малу гідроенергетику, Боржаву та вітряки), сортування сміття та боротьбу зі стихійними сміттєзвалищами. Плата за вхід були кришечки від пластикових пляшок.

Стежити за всіма новинами фестивалю можна на сторінці Свято Неба.

За драйвом на Drive for Life fest

10-11 жовтня Коломия запрошує гостей на Drive for Life fest - унікальний фестиваль  авто-, мото- та авіатехніки. 

Традиційно фестиваль проводили наприкінці літа, втім оскільки Коломия потрапила в "червону" зону свято перенесли на середину жовтня.

На місцевому аеродромі можна буде побачити змагання водіїв, пілотів малої авіації, любителів повітряних куль, парашутного спорту та, звичайно, концертну програму.

"Drive for Life"

Drive for Life fest єдиний в Україні та Європі фестиваль такого напрямку. Крім того, в рамках фестивалю проходять унікальні для України спортивні змагання «ГОНКИ на ВИЖИВАННЯ» - цього року проходитиме Відкритий чемпіонат України з даного виду спорту.

Що ж стосується концертної програми, то для глядачів виступатимуть гурти: "СКАЙ", "Медовий Полин", "PATSYKI Z FRANEKA", "One Light inside", а також ХАС, Віктор Павлік та alyona alyona.

Придбати квитки на фестиваль можна на офіційному сайті за посиланням

 Перенестись у минуле на фестивалі-переберії "Межа"

10-11 жовтня в Івано-Франківську відбудеться Фестиваль-переберія міських культур "Межа"

Міський фестиваль-переберія "Межа" звертається до різних часів та різних видів мистецтва: від Ренесансу до сьогодні, від архітектури до хореографії в пошуках спільного знаменника наших міських культур. Гості фестивалю  зможуть почути цікаві лекції, розповіді від відомих письменників, подивитися майстер-класи давніх ремесел, прогулятися середмістям Станиславова й потанцювати під запальну музику.

Втім, якщо Франківськ залишиться у "червоній" зоні, фестиваль буде проводитись частково, або повністю онлайн.

Світлина від Фестиваль-переберія міських культур "Межа".

Участь у фесті вже погодили такі відомі українські гурти: Rock-H / Рокаш, Luiku, "Бурдон", "Пиріг і Батіг", КОРАЛЛІ / KORALLI, Joryi Kloc, ЯгОди, Гудаки, Folknery, @Kings&Beggars, HARMONIA NOBILE, Art Prestige Jazz Group, Quattro Corde String Ensemble.

Також під час фестивалю організатори спробують відтворити мури, які оточували місто, за допомогою світла. 2000 людей з ліхтариками вишикуються по контурах колишнього міста-фортеці і спрямують у небо вогники. З висоти пташиного польоту, тобто дрона, можна буде побачити межі: де вони залишилися, де стерлися, а де наклалися на сучасні будівлі.

Стежити за новинами фестивалю можна на офіційній сторінці в соцмережі за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!