Чотири ділянки стратегічних надр на Прикарпатті потрапили у потенційний список для продажу з аукціонів


Державна служба геології та надр України оприлюднила проект постави Кабінету міністрів України "Про затвердження Переліку ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами".

Цей документ розроблений на виконання рішення РНБО від 16 липня 2021.

Загалом у перелік ділянок надр з покладами стратегічних корисних копалин, спецдозволи на користування якими можуть бути запропоновані для продажу з аукціонів Держгеонадр (якщо/коли цей проект затвердить Уряд), потрапили 100 родовищ. Зокрема, й чотири в Івано-Франківській області.

Мова йде про ділянки солей калійних - родовище Пійло (супутні – солі магнієві), родовище Кадобна, родовище Тростянецьке, родовище Тура Велика.

Додамо, що зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 15 вересня на пошту та електронну адресу управління геології Державної служби геології та надр України.

Нагадаємо, в лютому 2023 Кабінет Міністрів України затвердив перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом укладення угод про розподіл продукції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!