Делегація Івано-Франківська на "Параді вишиванок" в Києві зайняла перше місце з презентації міста


У День Незалежності в Києві відбувся «Парад вишиванок» в якому брала участь творча делегація з Івано-Франківська. З п’яти конкурсів в яких змагались учасники. Іванофранківці зайняли перше місце у конкурсі Представлення міста та третє за найкращу жіночу вишиванку.

Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі розповів Мирослав Петрик начальник управління культури, голова делегації, повідомляє  кореспондент «Бліц-Інфо».

 «Було п’ять окремих конкурсів: презентація Диво-птаха, представлення міста, краща вишиванка, дитяча акапельна пісня та найчисельніша делегація.  Ми виграли представлення міста – обіграли гуцульське весілля і запросили 4 справжніх трембітарів. Мистецька колона починалась з Диво-писанки та Диво-птаха, делегація,трембітарі, музики та танцюристи замикали колону», зазначив Мирослав Петрик.

Проте, за словами очільник Івано-Франківської делегації, було чимало негативу в  організаційних питаннях.  Адже через те, що парад розпочався на годину пізніше, організатори встигли провести лише першу частину вокального конкурсу, а заключної частини майже і не було.

«Організатори провели лише першу частину вокального конкурсу. До того ж гості з Латвії, зокрема посол так і не сказав привітального слова, а колективи не танцювали. Заключну частину провели за 2хвилини, переможців не визначили і нагородження не було. Все було дуже «скомкано». Маємо надію, що  у вокальному  конкурсі ми займемо призове місце, бо наша дівчинка професійно виступила. Крім того, приз в 75 тисяч гривень чекаємо, що гроші одержимо», - наголосив пан Петрик.