Депутат Івано-Франківської облради цілу ніч «автомайданив» і ледь не попав у пастку силовиків


У вівторок, після засіданні сесії Івано-Франківської облради депутати вирішили підтримати Майдан та вирушили до Києва. Там прикарпатські обранці провели засідання та прийняли рішення на підтримку Майдану.

Як повідомив телефоном кореспонденту «Бліц-Інфо» депутат Івано-Франківської облради Микола Зелінський, вчора ввечері частина депутатів обласної ради виїхали додому, до Івано-Франківська.

«Та дехто все таки залишився і виконують певні функції, хто які може. Я особисто брав участь у Автомайдані, де вночі було задіяні близько 60 автомобілів, що їздили різними маршрутами Києва і контролювали ситуацію на вулиці. Спочатку до нас поступила інформація, про те що до лікарні, куди звозять всіх потерпілих з Євромайдану, прибули силовики, щоб забирати людей і вивозити кудись у невідомому напрямку. Ми дуже швидко прибули туди, загалом близько 40 автомобілів, у кожному по 5 чоловік. Ця кількість людей, ця сила, напевне, налякала їх і вони поїхали. Хоча , у лікарні є ще міліцейські палати, в яких перебувають власне вже заарештовані потерпілі з різними травмами», -  пояснює Зелінський.

Депутат з гордістю зауважує, що перед автомайданівцями стояло завдання не дати їм вивезти поранених щодо яких ще не було відкрито проваджень.

«Нам це вдалось. Пізніше, нам на підтримку вже під’їхали народні депутати Леся Оробець та Олександр Бригінець. Потім до нас поступила звістка, про те що в межах Урядового кварталу тітушки трощать автомобілі киян. Туди встигло приїхати 5 авто. Та це виявилось пасткою, в яку вони потрапили. За словами очевидців, до них з різних сторін вибігли невідомі, почали трощити їхні автомобілі, забрали 16 чоловік і вивезли в невідомому напрямку. Ми приїхали на кілька хвилин пізніше», - зауважує Микола Зелінський.

За словами депутата, сьогодні вже виявилось, що ці люди знаходяться в різних відділках міліції, на них відкривають різні судові справи.

«Також мені багато знайомих почали телефонувати і питати, де я що зі мною, бо в серед тих людей був мій однофамілець, що також брав участь у Автомайдані. На даний момент у нас все спокійно. Зараз Майдан несе таку собі туристично-ознайомчу роль. На Грушевського тихо-спокійно, бо Віталій Кличко досягнув певних домовленостей до моменту прийняття якогось остаточного рішення. Чекаємо вечора», - зауважив депутат облради.