Облрада закликає перейменувати Івано-Франківський район на Галицький


Депутати Івано-Франківської обласної ради проголосували за звернення щодо перейменування майбутнього Івано-Франківського району на Галицький.

Таку пропозицію на 36 сесії облради подав голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту депутат Михайло Торб’як, пише Бліц-Інфо.

За його словами, потрібно не тільки перейменувати район, а й перенести його центр у Галич. Втім, ця пропозиція не знайшла підтримки серед депутатів.

«Чому ви не відстоювали свій район у Києві так само, як це робила Верховина? Давайте будемо холоднокровними у цьому питанні. Вже створений район та оголошені вибори у ньому. Можливо нехай вже майбутня рада першим рішенням звернеться про його перейменування. Бо ми навіть не знаємо, які будуть їхні повноваження», - звернувся свободівець Василь Попович.

Депутат Андрій Іваськів зазначив, що Галич – це історичний центр, тож забути про Галицький район буде не коректно.

Водночас депутат Ігор Шевчук запропонував у звернені все ж простити утворити окремий Галицький район, куди б входили Бурштин, Галицький та Рогатинський райони.

У підсумку, депутати все ж підтримали звернення про перейменування Івано-Франківського на Галицький район, де при цьому Івано-Франківськ залишиться адміністративним центром.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!