Дерзакупівлі на Прикарпатті: Де найбільше порушень?


Минулоріч на Івано-Франківщині провели державні закупівлі з порушеннями законодавства на понад 138 522 187,00 гривень. Загалом, експерти виявили порушення у 28 державних закупівлях.

Про це йшлося сьогодні, 20 квітня в Івано-Франківську на прес-конференції на тему "Основні акценти боротьби з корупцією в державних закупівлях у Івано-Франківській області", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами керівника проекту "Тендер і злочин" Мирослава Сімки, масові порушення виявлені в одному із департаментів ОДА. А саме, департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури.

"Всі закупівлі, що здійснені департаментом у 2015 році повинні бути розірвані", - заявив Сімка.

Він зазначив, що під час закупівель, що здійснював департамент, при подачі документації конкурсних торгів були вказані кваліфікаційні вимоги. Натомість не вказували технічне завдання. Сімка додав, що всі дані взяті з єдиного веб-порталу "e-Data". Загалом департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури будо проведено дев'ять закупівель.

Активіст розповів, що через виявлені порушення на Городенківщині йому вперше погрожували. Порушення були виявлені під час закупівлі міні-вену Городенківським районним центром первинної медико-санаторної допомоги. Щоправда, тільки у телефонному режимі.

Окрім того, активісти виявили порушення у Надвірнянській міській раді, управлінні культури МВК, ДП "Осмолодське лісове господарство".

"За результатами поданої нами інформації ми очікуємо також на кадрові рішення щодо керівництва структурних підрозділів, у яких виявлено порушення на Івано-Франківщині" – підсумував Мирослав Сімка.