Діаспора долучиться до вшанування Шевченка в Івано-Франківську


В Івано-Франківській територіальній громаді вшанування Тараса Шевченка розпочалося ще в лютому - конкурсом читців онлайн, де понад 60 учасників передавали своє бачення творчості Кобзар

9 березня відбудуться богослужіння в храмах, ляжуть квіти до численних пам'ятників та барельєфів поета-класика, пише Голос України.

Потім на сторінці міської ради у Фейсбуці проведуть Шевченківські читання онлайн. Вірші Кобзаря читатимуть родичі Героїв Небесної Сотні та загиблих захисників України, представники громадсько-політичних, ветеранських і молодіжних організацій, духовенство, учасники національно-культурних та етнічних товариств краю, представники діаспори та міст-побратимів.

Урочисте віче за участю керівників обласної та міської влади - також онлайн. Упродовж 9-10 березня почергово всі культурно-мистецькі заклади презентуватимуть віртуально на своїх сторінках у Фейсбуці творчість Кобзаря. Приміром, у міській художній школі можна буде ознайомитися із відеопрезентацією Шевченка-художника.

Зрештою, кожен удома може відкрити Кобзар і прочитати кілька сторінок, щоб викарбувати в собі Шевченкову міць, любов до рідного краю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!