Діти з Прикарпаття, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, лікуються на Поділлі


15 дітей з області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, перебувають на санаторно-курортному оздоровлення у санаторії “Лісова пісня”, який розташований в Кам’янець - Подільському районі Хмельницької області.

Путівки придбані за рахунок Міністерства  соціальної політики України. Вартість однієї путівки 3045 гривня.

На 1 жовтня вже оздоровлено 105 дітей в санаторії “Веселка” Тернопільської області, “Подільській артек” м.Ладижин, “Патрія” смт. Сергіївка Одеської області, “Карпатські зорі” Львівської області. Всього планується оздоровити  150 постраждалих дітей області.

Відповідно до Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013р. № 261 потерпілі діти забезпечуються санаторно-курортними путівками або путівкам на відпочинок безоплатно з урахуванням вимог Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”. Статтею 28 даного Закону встановлено, що діти можуть прибувати у заклад відпочинку та оздоровлення у складі груп (по 15 осіб). Пріоритетрим напрямком оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей є забезпечення їх санаторно-курортними путівками відповідного профілю лікування.

Згідно із вищевказаним Порядком установлено, що проїзд потерпілих дітей на оздоровлення в межах України здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Потерпілі діти у складі груп перебувають у закладах і отримують послуги із санаторно-курортного лікування на підставі путівок.