Дівчинку з Прикарпаття звинувачують у вбивстві своєї бабусі у США


14-річну Софію з Івано-Франківщини звинувачують у побитті та вбивстві бабусі, з якою вона жила у США.

Трагедія трапилась наприкінці травня цього року, повідомляють місцеві ЗМІ.

За джерелами Бліц-Інфо, обвинувачена Софія родом з Прикарпаття, проживала у Галичі. Після повномасшабного вторгнення поїхала до батька і бабусі, які проживали у Флориді (штат США).

В той день дівчинка нібито залишилася вдома із бабусею.

"Батько її розповів слідчим, що він вирушив відвідати друга. За даними поліції, 79-річну бабусю Євгенію Коваль знайшли з множинними синцями на тілі. Вона померла від травм. Розтин встановив, що причиною смерті стало вбивство, повідомляється в прес-релізі офісу шерифа Броварда. Детективи підозрюють 14-річну онучку у вбивстві своєї бабусі",- повідомляють журналісти.

Як повідомили у виданні Local 10 News, 2 жовтня відбулося судове засідання по цій справі. Дівчинку звинувачують як повнолітню, згідно з судовими протоколами. Суддя постановив взяти її під варту без права застави. Підлітка звинувачують у ненавмисному вбивстві.

За словами заступників офісу шерифа Броварда, смертельне побиття сталося 23 травня в квартирі вздовж кварталу 4100 на Північно-Західній 41-й вулиці. Дівчинку нібито залишили вдома з бабусею. Тієї Євгенію Коваль знайшли з численними синцями на тілі. Від отриманих травм вона померла.

Влада заявила, що перед смертельним побиттям не було жодних тривожних ознак. Хоча максимальне покарання за звинуваченням може становити до 15 років ув’язнення, згідно з пресрелізом офісу державного прокурора Броварда, вік Софії Коваль може дозволити їй отримати вирок за системою ювенальної юстиції.

Прокурор штату Бровард Гарольд Ф. Прайор і старші прокурори вирішили передати справу до суду для дорослих, а обвинуваченням буде висунуто звинувачення про ненавмисне вбивство.

«Через тяжкість злочину та після перегляду презентацій захисту ми вважаємо, що справу слід розглянути в суді для дорослих», — сказав Прайор.

«Ми вивчаємо всі варіанти та тісно співпрацюємо з офісом громадського захисника Броварда, щоб знайти рішення, яке притягне її до відповідальності, враховуючи її вік та обставини справи».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!