До Івано-Франківської облради надійшла нова угода з "Шеврон" про розподіл вуглеводнів


До Івано-Франківської обласної ради поступила для узгодження нова редакція проекту угоди між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." та ТзОВ "Надра Олеська" про розподіл вуглеводнів, які будуть видобувати у межах ділянки Олеська.

Нагадаємо, як повідомляло "Бліц-Інфона останній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати відмовили погоджувати Угоду про розподіл вуглеводнів, яка передбачає видобуток сланцевого газу на території Івано-Франківщини іноземною компанією «Шеврон» та українським приватним підприємством «Надра-Олеська».

А нещодавно в студії телеканалу «5 канал» відбулася дискусія за участю експертів та керівництва Івано-Франківської області. На ній були присутні голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук та заступник голови івано-Франківської ОДА Руслан Гусак.

Зокрема, голова облради Василь Скрипничук висловив переконання, що депутати обласної ради перед повторним голосуванням за Угоду про розподіл вуглеводнів повинні поспілкуватися з виборцями – жителями області – та вивчити їхню позицію з даного питання. Наразі сама над цим і працює Василь Скрипничук.

«Наших депутатів Івано-Франківської обласної ради можуть переконати виборці у будь-який бік. Перед тим, як ми отримаємо новий проект угоди, якщо ми його отримаємо, будемо рекоментудавати і просити депутатів, особливо мажоритарників, щоб вони поїхали по своїх селах, де їх обирали люди, і спитали що хочуть люди», - сказав голова Василь Скрипничук.

Зокрема, заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак заявив, що компанія «Шеврон» також погодилася віддавати Івано-Франківській області 10% від чистого прибутку від видобутку сланцевого газу. За підрахунками чиновника, до бюджету області потрапить додатково ще 200 – 300 мільйонів гривень ще на початковій стадії втілення проекту.

Також, за інформацією Руслана Гусака, внаслідок видобутку сланцевого газу створиться близько 1000 робочих місць та відбудеться відкриття факультету нетрадиційного видобутку газу на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.