Дощі погіршили ситуацію на Домбровському кар’єрі. Виявили ще два джерела притоку води


Як повідомив «Вікнам» заступник директора НДІ галургії Юрій Садовий, на Домбровському кар’єрі у Калуші виявили ще два джерела притоку інфільтраційних вод.

— Звичайно, загроза на кар’єрі збільшилася, але, про те, що ситуація перетнула межу критичної, науковці інституту галургії говорили давно. Нині ж на кар’єрі треба робити цілий комплекс ізоляційних робіт. І — не тільки на північному борті, але і по всьому периметру кар’єру. Тим паче, треба проводити комплекс заходів щодо ізоляції кар’єру від міста. Адже нині затоплена дренажна траншея, і, відтак, засолення рухається у бік Калуша, — наголосив Юрій Садовий. — Наразі область виділили на першочергові заходи майже 2 мільйони гривень із власного резерву. Щоб розпочати роботи, треба виготовити проект, а це — чимало роботи. Проект, обсягом 7-8 томів, треба погодити у кількох інстанціях. І тільки тоді приступати до безпосереднього виконання робіт.

Заступник міського голови Оксана Табачук у коментарі ”Вікнам” зазначила, що уже із завтрашнього дня на кар’єрі працюватиме група геологів, які займатимуться організацією моніторингових робіт.