Два місяці воював з дротиком, що дійшов до серця - медик з Коломиї розповів шокуючу історію воїна


Військовий лікар Олег Токарчук з Коломиї поділився шокуючими історіями порятунку бійців.

Заступник міського голови Коломиї Олег Токарчук  з перших днів став лікарем-рятівником на фронті, зараз очолює стабілізаційний пункт під Соледаром. У інтерв'ю Нагорної для ТСН Олег Токарчук розповів незвичайні історії поранень, з якими стикався на фронті, передає "Бліц-Інфо".

"Є дуже багато неймовірних історій, які варто записувати у підручники для військових медиків. Пригадую, як один воїн отримав поранення у сідниці, але не міг розповісти, чи це осколок, чи куля, бо ситуація на позиції була дуже напружена. Ми зробили все, що мали й все було окей. Та, переглядаючи знімки, ми помітили, що на рівні грудної клітки у нього величезна куля. Виявилося, що вона з сідниці пройшла аж під шкіру у грудній клітці, пошкодивши легені", - розповідає Олег Токарчук.

Ще один випадок можна вважати справжнім дивом. Захисник отримав поранення, яке, на перший погляд, виглядало як незначна подряпина. Бойовий медик обробив рану і захисник залишився ще кілька днів на позиціях. 

"Та рана вже почала заживати, засохла. Далі його відправили в госпіталь, а потім - знову повернувся на позиції. Але почувався зле, скаржився на біль в серці, задихався. Його лікували батальйонні медики, робили купу аналізів, кардіограми, УЗД, знову вертався на позиції. Закінчилося все тим, що йому зробили томографію і ми виявили осколок, який дійшов до серця. Це такий дротик, який увійшов у грудну клітку, залишивши незначну рану. Його негайно відправили у столицю, де вже той дротик забрали. Але це людина два місяці воювала з дротиком у серці", - резюмує військовий медик. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!