Екс-секретар Коломийської міської ради Ярослав Гошій відмовляється покидати свій кабінет


«Це мій власний кабінет! Я зробив тут ремонт за свій кошт і звідси не піду!»

Це слова Ярослава Гошія, звернені минулого ві­вторка до голів депутатських фракцій, які завітали до ка­бінету секретаря міської ра­ди на розмову. Завітали не до пана Гошія, оскільки біль­шістю голосів його було по­збавлено посади, а, власне, – до новообраного секретаря Богдана Колодніцького. Адже на стенді, вивішеному на ви­дному місці на першому по­версі приміщення ратуші, чіт­ко вказано, що кабінет №31 – це кабінет секретаря міськра­ди. Та й за логікою людину позбавили права обіймати ту чи іншу посаду – покинь до­бровільно кабінет, пишуть "Коломийські ВІСТИ".

Окрім того, це ж не приватна власність. Та й мотивація, мовляв, зробив ремонти за свій кошт, нічого не каже. Це тільки свідчить про дріб`язковість людини. Правда, вже потім пан Гошій додав, що він є радником місь­кого голови на штатній осно­ві, тобто отримує зарплатню з міського бюджету. Хоча, на­скільки відомо, радник є штат­ною одиницею відділу інфор­маційної політики, тобто є спеціалістом. Так-от, началь­ник інформаційного відділу пан Реп`ях тулиться в одному кабінеті разом з працівниками двох відділів – інформаційної політики та організаційного відділу, оскільки вільних при­міщень бракує. А спеціаліст цього відділу має власний до­волі просторий кабінет з вби­ральнею, до того ще й з підсо­бним приміщенням, де мож­на випити каву. Новообраний секретар міськради Богдан Колодніцький тимчасово роз­квартирувався в кабінеті пер­шого заступника міського го­лови Тараса Яворського, до­ки той перебуває у відпустці. Коли пана Гошія депутати за­питали, радник з яких він пи­тань, останній відповів, що міський голова його призна­чив радником з економічних питань та будівництва доріг. Отут і постав великий знак питання: яких ще економіч­них питань чи будівництва?! Адже всім відомо, тим паче депутатському корпусу, що за дороги найперше має ду­мати міський голова і його за­ступник Михайло Білоус, а також управління комуналь­ним майном міста під керів­ництвом Мирона Михалушка, економікою займається також заступник міського голови Володимир Тарновецький… Зі слів «власника» кабінету випливає, що всі ці люди са­мі впоратися з роботою вже не можуть…

Але найголовніше, що дуже дивує й обурює депутатів та про що вони вголос заявляли, то це те, що фонд заробітної плати працівникам міської ра­ди і так тріщить по швах, йо­го геть не вистачає на виплату зарплатні вже до нового року. А тут ще одна штатна одини­ця… Запропонували тоді де­путати пану Гошієві попра­цювати на громадських заса­дах, тобто без зарплатні. Він відповів, що подумає… А от чи звільнить він кабінет для справжнього секретаря місь­кради пана Колодніцького – побачимо. Бо щось з ситуа­ції, яка мала місце минулого вівторка, не дуже видно, що пан Гошій добровільно поки­не чи то гонорово передасть кабінет своєму наступнику. Бо, як сказав він присутнім, Б. Колодніцький ще не має по­вноважень секретаря, оскіль­ки проходить спецперевірку і ще не знати, чи буде він обі­ймати цю посаду. Можливо, пан Гошій має якісь компро­мати на новообраного секре­таря, бо натякав на це. Але, як кажуть, потрібно й програвати вміти та йти красиво, гоноро­во. Не кожному, бачимо з жит­тя, це дано.

P.S. 12 серпня вивіска на дверях кабінету 31 змінила­ся, стала тоншою, частину до­щечки зі словами «секретар міської ради» рівненько чи то відпиляли, чи то відрізали – залишили тільки прізвище Гошія, без регалій.