Експерт Богдан Соколовський: Влада знехтувала інтересами Івано-Франківської громади


Уряд в особі Міністра енергетики і вугільної промисловості України Е.Ставицького, і місцева влада знехтували інтересами і Івано-Франківської громади і України загалом, коли 20 серпня 2013-го року, під час сесії Облради не знайшли потрібних аргументів на користь георозвідки та видобутку сланцевого газу на родовищі Олеське.

Про це в ексклюзивному коментарі УНН зазначив фізик, політик та дипломат Богдан Соколовський.

“Ніяких висновків із слушної критики Угоди про розподіл продукції з компанією Шел та висновків щодо непрозорості місцевої компанії не зроблено. Таким чином в цілому потрібний для держави проект поставлено під сумнів.

Очевидно, що Івано-Франківська облрада керується українськими державними інтересами, але не за рахунок загроз для місцевого населення і природи. А влада поставилася до інтересів Івано-Франківської облради не серйозно”, — зазначив Б.Соколовський.

За його словами аналогічного рішення можна очікувати і від Львівської облради, оскільки на Львівщині, як і на Івано-Франківщині, також робота з місцевим населенням звелася до формальностей.

“А такого підходу на Західній Україні не сприймають — ще збереглося в памяті, як центральна і місцева чужі влади нехтували інтересами громади”, — сказав він.