Вуличні музики, танці та театр: У Франківську пройде фестиваль міських культур


10 - 11 жовтня в Івано-Франківську відбудеться фестиваль-переберія міських культур "Межа".

Впродовж двох днів франківці та гості міста зможуть зануритись в історію міста, від заснування до сьогодення, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Менеджер фестивалю Остап Українець розповідає, що свої корективи у фестиваль вніс карантин. Тож, якщо до жовтня не скасують карантині обмеження частину заходів прийдеться перенести в режим онлайн.

Керівник комунального підприємства Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар зауважив, що дійство охопить майже все історичне середмістя. Проте основними локаціями буде площа Ринок, Палац Потоцьких і площа Міцкевича.

"Ми запланували флешмоб з ознакування меж старого середмістя Станиславова. Його контури можна буде гарно побачити з висоти пташиного польоту. По контуру міста-фортеці ми спрямуємо в небо сотні вогників. Також буде квест для знавців історії міста. Для цього розроблять мобільний додаток, який запустять за два тижні до початку фестивалю", - додає Гайдар.

Переберія відбуватиметься за різними напрямками та об'єднає літературу, музику, хореографію, театр, лекції та ярмарки.

"Це не будуть звичні для нас ярмарки. Продавці демонструватимуть свої ремесла у старовинному вбранні. На вулиці з'являться вуличні музики, можливо, навіть і гадалки. Ми хочемо показати всі періоди, які були в місті", - ділиться менеджерів фестивалю Людмила Лінник.

У програмі фестивалю заплановані концерти, зустрічі з відомими письменниками, вогняне шоу, виступи ілюзіоністів, історичні танці. Родзинкою стане хода-переберія, яка об'єднає різні епохи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!