Фестивальне літо на Прикарпатті. Які події не можна пропустити


Після півторарічного карантину Прикарпаття повертається до активного культурно-мистецького життя.

Цього літа на Івано-Франківщині заплановані декілька масштабних фестивалів. Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші з них, які точно варто відвідати, щоб це літо запам'яталося.

кайФАЙНЕмо в Івано-Франківську

Коли: 16 червня о 18.00

Де: Палац Потоцьких (Івано-Франківськ)

Минулого року фестиваль Файне Місто поїхав у тур кайФАЙНЕмо, щоб дати можливість кожному хоч трішки доторкнутись до фестивальної атмосфери. А вже у 2021 році фестиваль вирушає у кайФАЙНЕмо тур за підтримки УКФ лише з хорошими новинами, щоб сказати: "Фестивальному літу - так!".

В рамках кайФАЙНЕмо відбудеться pre-party tour 2021, разом з O.Torvald, The Unsleeping, Denoi (Чехія) та молодими місцевими гуртами.

Також до туру приєднується Мяч Дредбол - найфестивальніший та незмінний ведучий Файного Міста.

Окрім того, усіх відвідувачів турових концертів чекатимуть приємні бонуси від фестивалю Файне Місто, адже тільки безпосередньо під час концерту, кожен охочий зможе придбати вхідний квиток на цьогорічний фестиваль Файне Місто зі знижкою 30% та долучитись до організованого Амбасадором Файного Міста групового виїзду на фестиваль Файного Міста. Усі заходи будуть відбуватись згідно з всіма карантинними обмеженнями і нормами, тому кількість квитків обмежена.

Квитки за посиланням.

На зображенні може бути: текст

Via Carpatia

Коли: 25-28 червня

Де: Верховина і Криворівня

Via Carpatia - щорічний Міжнародний форум Центральної та Східної Європи, започаткований 2018 року. Форум - масштабна подія, яка складається з фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участі українських та закордонних виконавців і учасників. 

Цьогоріч Via Carpatia-2021 проходитиме під гаслом «Капітал свободи: 30 років культурної незалежності». На Форумі представлять творчі здобутки України — музичні, театральні, фотоарт — які переосмислюють культурну традицію та демонструють цілком новітнє мистецтво світового рівня.

Гурт Go-A виступить просто неба після представлення України цьогоріч на Євробаченні. «Гайдамаки» презентують прем’єру альбому. Для гостей зіграють «Мандри» і «Кораллі». Відкриття року — проєкт «Hutsul Planet» — вперше виступить на великій сцені із прем’єрою альбому «Весняні думи».

Концерт вестиме легенда української музики незалежності Анжеліка Рудницька.

Ростислав Держипільський і Галина Баранкевич поставить просто неба драму-концерт «Вигнані з раю» з Івано-Франківським національним академічним драматичним театром.

Також у рамках Форуму дискутуватимуть на теми, що перебувають на перетині культури і політики.

- Як збереження культурної спадщини і становлення культурних інституцій вплинуло на становлення незалежності й самоусвідомлення України?

- Чи було мистецтво попередніх 30 років лише дзеркалом подій, що відбувалися в країні, чи безпосередньо впливало на формування порядку денного?

- Політика пам’яті, еволюція історичного знання, меморіалізація «складної історії», вплив медій на долю країни — глибокі й актуальні теми обговорять гості фестивалю на дискусійних панелях.

На локації у Верховині та в прямому ефірі провідні політологи, історики, культурологи, письменники і режисери запекло дискутуватимуть, спрямовані досвідченими модераторами.

Також відбудеться презентація повернення бібліотеки Станіслава Вінценза до України в Музеї Гуцульщини у Верховині, виставка картин художників Миколи та Людмили Рибенчуків «Світочі Гуцульщини» та вручення премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів».

Відвідування всіх подій вільне.

Немає опису світлини.

IFrace 2021 Пригодницькі перегони

Коли: 9 липня о 10.00 год.

Де: Івано-Франківськ

Традиційно на початку липня шляхи любителів і шукачів пригод ведуть в м.Івано-Франківськ на пригодницькі перегони IF-Race.

Команда “МультІ-Фрукти” і велика група однодумців та небайдужих людей, які долучились до цієї доброї справи запрошує всіх відвідати наш регіон і познайомитись з новими локаціями.

П’ятий рік діє формат для початківців, з контрольним часом 10 годин. А для досвідчених спортсменів змагання триватимуть 32 години.

Різноманітність способів пересування і характер перешкод будуть відповідати найвибагливішим вимогам спортсменів топ-рівня України. 

До участі у змаганнях запрошують: любителів бігу, орієнтування, велосипедного спорту, а також туристів та справжніх шукачів пригод з усієї України. Учасникам обіцяють показати цікавий рельєф, стрімкі річки, непролазні ліси, наслідки повені, залишки цивілізації і все це на спортивних картах поруч з середньовічним містом.

Квитки за посиланням.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст «9-11 2021 липня кордони розсуваючи міста... MULTI CRAZY MULTV}32 32 години IF трекинг BIKE TRAKE}10 }10 годин race сплав сплав| велосипед тех-етапи TRACK»

День вуличної музики в Івано-Франківську 2021

Коли: 17 липня

Де: Палац Потоцьких (Івано-Франківськ)

День Вуличної Музики — найбільший одноденний музичний фестиваль в Україні, який щороку відбувається у Києві та ще у кількох десятках міст та населених пунктів по всій Україні. На жаль, через посилення карантинних обмежень і входження Івано-Франківська в "червону" зону,  минулого року День вуличної музики перенесли.

Тож вже 17 липня, вулиці Івано-Франківська наповняться чудовими звуками різних сольних виконавців та гуртів: Bingo Bones, гурт ШЕЙК, молодіжний гурт "в ТеНеТаХ", Гурт Rock'a di Papa, Сергій Дубей - піаніст та композитор та ін. День вуличної музики - це музична подія, на якій мешканці, музиканти, митці матимуть можливість проявитися та взаємодіяти між собою.

Вхід вільний.

Франківськ танцює і співає. Програма Дня вуличної музики

 UNDERHILL EUROPEAN MUSIC FESTIVAL

Коли: з 20 по 22 серпня

Де: на території аеродрому Підгір'я (с.Підгір'я, Івано-Франківського району)

Underhill European Music Festival — міжнародний тематичний музичний парк розваг в Україні, який об'єднує різні течії сучасної та поп-музики, виконавців як із України, так і з Європи. Проводиться з 2019 року на приватному аеродромі «Урочище Підгір'я». В 2019 році фестиваль за два дні відвідало біля 30 000 гостей, а на трьох сценах виступило 80 артистів. У 2020 році фестиваль перенесли через карантинні обмеження.

Втім, вже наприкінці серпня готуйте ноги, щоб танцювати три дні поспіль, руки, щоб аплодувати улюбленим артистам і голос, щоб підспівувати під найяскравіші хіти нашого часу! ⠀

Організатори вже анонсували, що всесвітньо відомий діджей Ferry Corsten буде хедлайнером нічної сцени на #UNDERHILL2021.

UNDERHIL - це більше ніж фестиваль. Тому, організатори готуються дивувати учасників щохвилини протягом трьох фестивальних днів. Збирайте компанію друзів та позначайте у календарі найдрайвовіші вихідні літа.

Немає опису світлини.

Окрім того, протягом літа на Івано-Франківщині заплановані ще ряд традиційних фестивалів-ярмарків, втім наразі організатори ще офіційно не підтвердили їх проведення. 

Зокрема:

7-8 липня (Косів) - День міста в Косові, ярмарок, свято меду та фестиваль Лудинє;

16 – 18 липня (м. Івано-Франківськ площа Ринок) - Міжнародний ярмарок-фестиваль "Меди Прикарпаття";

10 – 24 серпня (м. Коломия пл. Відродження пр. Чорновола пл. Шевченка парк ім. Кирила Трильовського) - Спаський ярмарок;

21 – 24 серпня (м. Івано-Франківськ площа Ринок) - "Прикарпатський вернісаж";

22 – 23 серпня (м. Долина проспект Незалежності) - "Свято Бойківського меду і ремесел".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!