Франківці протестують проти забудови двору


Сьогодні на сесію Іваано-Франківської міської ради прийшли жителі кількох будинків на вулиці Марійки Підгірянки. Містяни розповіли, що у їхньому дворі хочуть звести багатоповерхівку.

Як заявив один із протестувальників франківець В'ячеслав, що рішення передати в оренду їхню прибудинкову територію було прийняте судом ще у 2008 році, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

За його словами, в той час на цій ділянці були господарські споруди, які потрібні жильцям для нормальної життєдіяльності. Адже ці будинки зведені у 30-40 роках і не облаштовані балконами та підвалами. А в двох квартирах навіть немає туалету. Тож приміщення, розташовані на прибудинковій території були надані жильцям разом з орденами на квартири.

Мешканці просять розібратися із цим рішенням. Вони розуміють що депутати не можуть відмінити рішення суду, але можуть скасувати рішення про оренду.

У відповідь міський голова Віктор Анушкевичус дав доручення створити спеціальну комісію, яка шукатиме шляхи вирішення цього питанням. До неї також зможуть ввійти мешканці будинку.