Франківців запрошують на Хресну ходу та молебень до Пресвятої Богородиці за мир в Україні


Сьогодні відбулась спільна прес-конференція міського голови Івано-Франківська та представників чотирьох українських традиційних конфесій.

Під час якої йшлося про проведення в Івано-Франківську у неділю 12 жовтня Хресної ходи миру та молебню до Пресвятої Богородиці за мир в Україні.

Проведення масштабної Хресної ходи миру ініційоване міським головою Віктором Анушкевичусом спільно з ГО «Християнська Україна». Підтримали акцію митрополит кир Володимир Війтишин (УГКЦ), кир Андрій (УАПЦ), владика Іосаф (УПЦ КП) та декан Казимир (УРКЦ), передає кореспондент «Бліц-Інфо».

«Звертаюсь до всіх мешканців міста з проханням прийти і вшанувати пам’ять загиблих на Майдані, загиблих в АТО, які віддали свої життя за волю та незалежність України. Давайте прийдемо і покажемо незламність українського духу, прийдемо в національному одязі, прийдемо з національною символікою та національними прапорами. Прошу всі політичні партії відмовитись від використання партійної символіки та прапорів, адже це виключно духовний захід, а не світський», - підкреслив Віктор Анушкевичус.

Крім того, міський голова зазначив, що з Божою допомогою нам вдалось скинути диктатуру Януковича, а тепер Україна має пройти через нове випробування – агресію кремля на чолі з Путіним.

«Я вважаю, що не тільки бійці, а й всі українці мають докласти максимум зусиль для перемоги. Молитовний марш миру та молебень до Пресвятої Богородиці і буде нашим спільним вкладом у досягнення цієї спільної перемоги. Вірю, що за допомогою зусиль волонтерів, молитви і посту ми зупинимо війну», - наголосив міський голова.

Також учасники прес-конференції закликали інші міста України провести аналогічні молебні за мир.

«Від імені владик всіх конфесій я дякую Богу, що ми можемо проводити спільні екуменічні молебні. Ми зібрались молитись спільно, розуміючи, що молитва буде за людей різних конфесій. Адже бійці, які пліч-о-пліч обороняють нашу землю також різної віри. Тому ця спільна молитва є дуже важливою, оскільки вона показує, що ми всі разом відстоюємо цінності патріотизму та вияв великої любові», - запевнив митрополит кир Володимир Війтишин.