Франківка розповіла дані картки шахраям і втратила 70 тисяч гривень


«Вашу карту заблоковано», «з Вашим рахунком підозріла транзакція», «банк здійснює перевірку клієнтів», «нові правила під час воєнного стану», тощо. Шахраї використовують різні способи, аби отримати доступ до банківських даних громадян.

Таким чином аферисти обдурили 28-річну мешканку обласного центру. Про випадок розповіли у поліції Івано-Франківської області. 

Зі слів заявниці, до неї зателефонував чоловік, який представився працівником фінустанови. Пройдисвіт запевнив жінку, що з її банківським рахунком вчиняються неправомірні дії. Тож, щоб зберегти поточні кошти, необхідно назвати код та номер банківської картки. Потерпіла виконала вказівку афериста, і як результат, з рахунку зникло 70 000 гривень.

"Пам’ятайте, що ким би не представся співбесідник телефоном і які б приводи не називав, не повідомляйте ніколи дані своєї банківської картки, особливо CVV, терміну дії картки, одноразових паролів з SMS, даних для авторизації в онлайн-банкінгу. Навіть в умовах війни співробітники банку чи працівники державних установ не запитують конфіденційної інформації. Для платежів або переказів користуйтеся лише перевіреними сервісами. Не дайте себе ошукати!", - закликали в секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!