Франківщина першою в Україні розробила проєкт плану управління відходами


Івано-Франківщина - одна з перших областей, яка розробила проєкт Регіонального плану управління відходами до 2030 року.

Про це зазначила заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторія Киреєва під час засідання «круглого столу» під назвою «Практичні аспекти формування регіональної політики в Україні», повідомляє ОДА.

Як зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин, в Регіональному плані управління відходами, який розробили в нашій області, застосований поділ області на кластери, в межах яких планується будівництво об’єктів управління відходами та їх повної переробки. Це стосується не тільки побутових відходів, а й інших - будівельних, медичних тощо.

Окрім цього, планом чітко передбачено увесь процес збору відходів, транспортування, сортування та переробки.

«Зараз проводиться робота про проведення у відповідність Регіонального плану управління відходами вимогам Закону України «Про управління відходами», який набув чинності у липні цього року», - зазначив управлінець.

Додамо, що під час засідання «круглого столу» йшлося і про моніторинг довкілля, основні виклики в умовах воєнного стану, розроблення регіональних програм з охорони довкілля та вплив війни на довкілля держави.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!