Франківськ відсудив у Московського патріахату приміщення на Чорновола


10 вересня Господарський суд ухвалив рішення на користь громади Івано-Франківська у позові щодо повернення у власність міста приміщення на вулиці Чорновола, 6 - 6Б. Мова йде про будівлі, де зараз знаходиться церква Російської православної церкви.

Про це у мережі повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Бліц-Інфо

"Ухвала господарського суду області - Івано-Франківська єпархія РПЦ зобов'язана звільнити приміщення, якими наразі користується. Це приємна перемога вже доволі тривалої боротьби, яку ми виграли. Мабуть, вже кожен знає про цю історичну боротьбу міста за повернення у власність приміщень колишнього дитячого садка на вулиці Чорновола, 6-6Б. Зараз там церква. Але ми у судовому порядку намагаємося повернути приміщення у власність громади, щоб знову відкрити там двері для малечі. Переконаний, що нам це вдасться!", - написав Руслан Марцінків.

Нагадаємо, 20 грудня 2006 року виконком міської ради передав в оренду єпархії два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління.

Йдеться про будівлі на вул. Чорновола, №6 та №6Б, в яких раніше був дитсадок.

За договором, дія оренди мала б припинитися, коли єпархія побудує поруч нову церкву. Адресою храму мала б бути вул.Чорновола, 6Б. Проте будівництво досі не розпочали.

Натомість, Івано-Франківськ в цей час ще й надав єпархії УПЦ МП окрему ділянку для будівництва церкви по вул. Довженка, 2. Але і після спорудження церкви православні приміщення дитячого садка не звільнили.

Усі ці 10 років за оренду земельної ділянки та приміщення колишнього садка єпархія УПЦ МП платить до міського бюджету 583 гривні в рік.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!