Мерія Франківська просить Кабмін пом'якшити карантин


Відповідне рішення прийняли сьогодні, 3 березня, на засіданні виконавчого комітету.

Світлана Криворучко зачитала звернення до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів щодо пом'якшення карантинних обмежень на території Івано-Франківської ТГ, інформує Бліц-Інфо.

"Припинення роботи значної кількості закладів суб'єктів підприємницької діяльності призводить до того, що велика кількість мешканців громади залишається без місця праці та засобів існування, що спричинює відсутнє погіршення їхнього матеріального становища. Обмеження роботи громадського транспорту призвело ще до одного колапсу, адже до міста не можуть дістатись люди, чиї підприємства продовжують роботу в період посиленого карантину. Пропонуємо прийняти наступний крок, який пом'якшить негативні наслідки для бізнесу.

1. Дозволити органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання щодо порядку здійснення діяльності бізнесу  в умовах карантину.

2. Пом'якшити заборони та обмеження для суб'єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

3. Запровадити для всіх суб'єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами одинакові вимоги щодо одночасного перебування у торговому залі покупців із розрахунку однієї особи на 10 кв.м.

4. Кабінету Міністрів України дозволити здійснення роздрібної торгівлі на непродовольчих ринках з дотриманням карантинних вимог",- йдеться у зверненні.

Нагадаємо, вранці 3 березня франківські підприємці вдруге за тиждень вийшли на протест під стіни ОДА.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!