Франківська міськрада через суд спробує скасувати "червону зону"


Івано-Франківська міська рада подаватиме до суду, аби скасувати так звану червону зону.

Як відомо, в Івано-Франківську з 31 серпня Уряд ввів карантинні обмеження "червоної зони", що забороняють роботу громадського транспорту, навчальних закладів, дитсадків, ресторанів та кафе, торгових центрів та інше. Втім, у мерії таке рішення називають політично-вмотивованим. Відтак, планують подати до суду. Про це під час прямого ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Бліц-Інфо.

"Потрібно діяти в законний спосіб. Тому будемо пробувати оскаржити постанову Уряду, оскільки є рішення Конституційного суду щодо карантинних обмежень. Тому подаватимемо до суду. Ми не кажемо що вірусу немає. Він є, він підступний. Тож треба дотримуватися дистанції, користуватися антисептиками. Але не можна вбивати економіку. Бо завтра не буде за що утримувати лікарні, школи, а мешканцям не буде за що жити”, – каже Руслан Марцінків.

Тож на сесії міської ради депутати звернулися до центральної влади через "червону зону". Звернення "Щодо скасування безпідставного запровадження "червоного рівня" епідемічної небезпеки в Івано-Франківську" адресували керівництву держави, міністру охорони здоров'я Максиму Степанову та голові ОДА Віталію Федоріву, інформує Бліц-Інфо.

"Червоний рівень тягне за собою цілий ряд обмежень, що порушує конституційні права і свободи мешканців нашого міста та ОТГ. Це фактично паралізує роботу бізнесу і несе загрозу економіці. Новим показником, за яким визначають рівень небезпеки є заповненість ліжкомісць у лікарнях першої хвилі. Цей показник для нашого міста не є об'єктивним, адже тут лікуються багато мешканців інших міст і областей. Хочемо повідомити владу, що ми не отримали допомогу на ліквідацію наслідків попередніх обмежень. Ми депутати міської ради просимо у найкоротший термін скасувати рішення комісії ТЕБ і НС за яким Франківськ віднесли до "червоної зони", як таке, що суперечить Конституції", - йдеться у заяві. 

Своєю чергою міський голова Руслан Марцінків запропонував звернутися з позовом до суду.

"Це є наше право оскаржувати це рішення. Не тільки зверненнями, але й судовими позовами", - каже мер.

За словами начальниці управління охорони здоров'я Марії Бойко, 35% пацієнтів у міських лікарнях з районів та інших міст.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!