Франківська міськрада вимагає в центральної влади дозволити стоячі місця в автобусах


Депутати Івано-Франківської міської ради підтримали звернення до президента, ВР та Кабміну звернення з вимогою скасувати обмеження на стоячі місця в громадському транспорті.

За словами міського голови, це дуже актуальна тема, яка стосується всіх мешканців міської громади. Руслан Марцінків пояснив, що зараз потрібен тиск громад, щоб дозволили стоячі місця, адже у вищих навчальних закладах відновлюється навчання і буде транспортний колапс, інформує кореспондентка Бліц-Інфо

"Із запровадженням постанови кабміну, громада стала заручником ситуації. Люди змушені годинами чекати в чергах, щоб скористатися громадським транспортом, адже кількість сидячих місць не може забезпечити наявну потребу пасажирів. В результаті ми маємо транспортний колапс, люди змушені користатися послугами таксі, попуток чи йти пішки. Зрозуміло, що таким чином люди наражають своє здоров'я на ще більшу небезпеку. Окрема тема - збитки перевізників через неповне завантаження транспорту. Хто повинен покривати ці збитки? Закликаємо скасувати заборону та дозволити працювати громадському транспорту у звичайному режимі з дотриманням маскового режиму", - зачитав мер.

"За" звернення проголосували 39 депутатів. Не голосували двоє.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!