Франківські депутати просять Шмигаля повернути у школи християнське виховання


Депутати міської ради звернулись до Прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета зі зверненням про необхідність доповнення навчальних програм предметами морально-духовного спрямування

Депутати занепокоєнні, що Міністерство освіти і науки не включило в перелік навчальних програм для закладів загальної середньої освіти програмами морально-духовного спрямування, натомість включено предмети прогендерного спрямування, які несуть загрозу моральності учнів, суперечать сімейним цінностям та загрожують інституту сім’ї, йдеться на сайті міської ради.

Текст звернення:

"Звертаємося уряду та Міністерства освіти і науки України з проханням доповнити список рекомендованих до викладання модульних навчальних програм для закладів загальної середньої освіти програмами морально-духовного спрямування: «Основи християнської етики», «Біблійні історія та християнська етика», «Християнська етика в українській культурі», які успішно пройшли Комісію з етики та курсів морально-духовного спрямування. Дозвольте право вибору закладам освіти саме тих модульних навчальних програм, які успішно впродовж 30 років реалізовувалися у навчальних закладах нашого міста та не позбавляти права учнів здобувати знання з християнської культури рідного народу.

Переконані, що саме духовне становлення учнівської молоді не може бути підмінено іншими пріоритетами. Сучасний освітній процес - це не лише засвоєння знань з предметів, а насамперед формування духовно зрілої особистості, а сучасна школа – це перш за все школа цінностей та життєвого простору, де молодь вчиться виявляти ввічливість, толерантність здійснювати вибір у складних життєвих ситуаціях, дізнаватися про духовне коріння українського народу.

В Івано-Франківській міській територіальній громаді курс «Основи християнської етики» викладається з 1992 року. За тридцять років Незалежності України створено систему викладання курсу, проводиться виховна, позашкільна робота, обладнано навчальні кабінети, оформлено каплички, які є духовними осередками життя наших шкіл. Проблему збереження духовності шляхом упровадження предметів духовно-морального спрямування в освітній процес усіх рівнів, фахової підтримки педагогів, які забезпечують викладання предметів даного спрямування, вважаємо стратегічно важливою.

Щоб не втратити незалежність, збудувати міцну державу, зберегти святий обов’язок перед минулими поколіннями українців, які залишили нам у спадок любов до України, просимо Вас стати на захист духовних цінностей"

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!