Аферисти ошукали прикарпатку на шість тисяч гривень


До поліції Івано-Франківська звернулась 58-річна місцева мешканка. Жінка розповіла поліцейським, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився слідчим відділу поліції.

Аферист повідомив, що зять потерпілої вчинив бійку і його затримано. За вирішення вказаного питання потрібно перерахувати 6000 гривень. Жінка довго не думаючи, перерахувала сказану суму через банківський термінал, інформує пресслужба обласної поліції.

Після чого, зателефонувала до зятя, але він повідомив, що з ним все гаразд і ніяка поліція його не затримувала. Жінка зрозуміла, що її обдурили та звернулась за допомогою до правоохоронців.

Поліцейські за даним фактом розпочали кримінальне провадження та розшукують зловмисників.

Памятайте! Головне в такій ситуації не панікувати, а спершу з’ясувати всі обставини, зателефонувати до родича і обов’язково повідомити правоохоронцям про спробу шахрайства. Щоб не стати жертвою афериста, у поліція радить:

спитати прізвище, ім’я, по-батькові, посаду і відділ поліції, в якому працює співрозмовник та його робочий номер телефону (зазвичай після цього шахраї кладуть слухавку);

зателефонувати «винуватцю» події, або ж його близьким та з’ясувати чи справді він потребує допомоги;

обов’язково повідомити про спробу шахрайства у найближчий відділ поліції або на оперативну лінію 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!